Síndrome del Túnel Carpià (2)

Divendres, 12 de Octubre de 2012
Patologia freqüent

La síndrome del túnel carpià és una neuropatia per atrapament del nervi mitjà, provocant dolor i pèrdua de sensibilitat, a causa de la compressió del nervi a nivell del canell.

El principal símptoma de la síndrome del túnel carpià és la pèrdua de sensibilitat intermitent dels dits polze, índex, mitjà i part del dit anular de la zona palmar. La pèrdua de sensibilitat que sovint passa a la nit, sobretot si els canells es mantenen flexionats durant el son. La persistència de símptomes condueix al dany permanent del nervi amb pèrdua de sensibilitat constant, atròfia d'alguns dels músculs.

Una combinació dels símptomes descrits, les troballes clíniques i les proves electrofisiològiques s'utilitza per la majoria dels cirurgians per al seu diagnòstic. El tractament científicament establert és la cirurgia, l'objectiu és dividir el lligament transvers del carp en dos. Quan el cirurgià talla a través del lligament s'alleuja la pressió al nervi. La cirurgia té una alta taxa d'èxit, fins al 90% dels pacients són capaços de tornar a lloc de treball després de la cirurgia.


Imagen de seguimiento